top of page

Listen

The Hollywood Bowl
AUDIOREEL
COMPOSER'S NOTES

Alfa Papa Tango:

Heroïsche actiemuziek mogen schrijven is altijd een dankbare opdracht. De visie van Vincent Rouffaer voor de soundtrack van deze serie was duidelijk: van het moment dat de brandweer in actie schiet, komt het goed.

Minder dood dan de anderen:

Frans Buyens was voor deze unieke autobiografische verfilming niet op zoek naar de traditionele filmmuziekproductie. Toen hij m'n demo hoorde o.b.v. ons eerste Los Angeles-Brussel telefoongesprek werd het idee voor hem duidelijk: hij zou mij overvliegen om de film slechts 1 keer te bekijken en mij vervolgens zonder video laten terugkeren maar met de vrijheid om een soort van 5-delige moderne symfonie te creëren, op voorwaarde dat ik hem de vrijheid zou geven om deze symfonie te manipuleren naar zijn film. Het verbaast mij dat deze procedure niet meer gebruikt wordt.

Jupiler Pro League Hymne:

Toen ik gevraagd werd een idee van 90" te presenteren voor de Jupiler Pro League Hymne, greep ik meteen naar mijn werktuigen uit de filmmuziek: deze tune moest iets Olympisch overkoepelend hebben. Als inspiratie gebruikte ik het onwaarschijnlijke parcours van de virtuoze goal van Diego Maradona in de WK-wedstrijd Argentinië-Engeland.

Marc De Bel:

Marc de Bel is de creatieve brother-in-art met wie ik de grootste verscheidenheid aan paden bewandeld heb: film, luisterverhaal, musical, gedichtenbundel, kunstboek, muzikaal sprookje. Zijn bezieling brengt me steeds het best in contact met het kind in mij. En dan zijn er natuurlijk nog de pinten en schunnige verhalen...

Clublied K.R.C. Genk:

Toen de voorzitter van Racing Genk, Herbert Houben, me benaderde om een solide meezinger voor zijn team te componeren, wist ik meteen dat ik qua muziek mijn mosterd wilde halen bij de sterke Engelse sing-alongs à la Status Quo en The Beatles. Voor de tekst heeft John Hoelen vakkundig geluisterd naar enkele die hard-supporterkopstukken van het sfeervak. Vervolgens nog een 'we will rock you'-achtige kenmerkende beat creëren onder de woorden 'Racing Genk, blauw-wit' en dit clublied was gereed om zijn weg te vinden.

LISTEN ON SPOTIFY
DIMITRI VEGAS & LIKE MIKE: SOUNDTRACK
VegasMike.jpg

Get the album on

Amazon_Music.png
apple_music.png
VegasMike.jpg
SuskeWiske.jpg
Blinker.jpg
Gips.jpg
Bobby.jpg
Bingo.jpg
CC.jpg

Brian's richely with genuine Greek flavour imbued virtuous score to Rudi Van Den Bossche's feel good farce Cruise Control is now available on cd in limited edition, proudly presented by Soundtrackfm and Michel Stuer.

To order, please contact them via soundtrackfm.eu.

bottom of page